Retelistica & Securitate date

De ce sunt necesare soluțiile de securitate cibernetică

Soluțiile de securitate cibernetică și protejarea datelor trebuie luate cu atât mai mult în serios, cu cât digitalizarea a luat amploare în cadrul companiilor de toate dimensiunile. Odată cu creșterea nivelului de digitalizare, a crescut și nivelul complexității sistemelor IT, de aceea echipamentele, căile de comunicare și datele necesită măsuri de securitate cibernetică avansate, adaptate prezentului.

Căile de comunicare sunt mai vulnerabile ca oricând

Fie că vorbim despre conexiunile dintre angajații din cadrul firmei, ori dintre aceștia și clienții și colaboratorii dumneavoastră, căile de comunicare s-au extins odată cu pandemia și cu sistemul de lucru hibrid. Accesând mai multe canale, echipamente și rețele IT, trebuie să asigurăm protecție sporită datelor pe care le deținem.

Digitalizarea forțată din ultimii ani a introdus în modul de lucru:

  • Folosirea în mod constant a conferințelor și videoconferințelor, ceea ce implică utilizarea mai multor echipamente, softuri și căi de comunicare;
  • Accesarea mai multor rețele IT;
  • Partajarea datelor pe mai multe medii (fizic, virtual, cloud).

Toate aceste acțiuni au făcut căile de comunicare mai vulnerabile și dificil de ținut sub  control, astfel spus, mai expuse atacurilor cibernetice, iar datele mai ușor de compromis, neavând o soluție de securitate cibernetică implementată.

Consecințele pierderii datelor sau a unui atac cibernetic

Atât la nivelul business-ului dumneavoastră, cât și în ce privește contractul cu clienții sau colaboratorii cu care lucrați, atacurile cibernetice și pierderea datelor pot provoca daune majore. Pe lângă pierderea efectivă a informațiilor importante și compromiterea echipamentelor și sistemelor IT, consecințele unui atac cibernetică vă pot provoca:

  • Pierderi financiare: trebuie suportate costuri pentru repararea sistemelor, dispozitivelor și rețelelor IT afectactate, dar în același timp aceste pierderi pot surveni din furtul de informații organizaționale sau financiare, furt bani – în urma unui atac cibernetic tranzacțional online, sau pot proveni chiar din piederea întregii afaceri;

  • Daune reputaționale: având în vedere pierderea unor date importante, reputația afacerii dumneavoastră poate fi afectată, clienții și colaboratorii nemaiavând încredere în serviciile pe care le oferiți, iar asta poate duce la pierderea lor, diminuarea vânzărilor și, implicit, reducerea profiturilor;

  • Consecințe juridice, având în vedere neimplementarea unor măsuri de securitate cibernetică și astfel încălcarea legilor privind protecția și confidențialitatea datelor.

Soluțiile de securitate cibernetică și backup & recovery mențin sistemele IT securizate la zi, restricționează orice tip de atac cibernetic, monitorizează activ serverele de email, detectează vulnerabilitățile din rețea în vederea soluționării acestora și garantează recuperarea integrala a datelor în cazul în care acestea sunt compromise sau pierdute.

Pe Qmart.ro găsiți o gamă variată de soluții de securitate cibernetică și recuperare date, în funcție de necesitățile infrastructurii pe care o dețineți. Oferim consultanță gratuită în alegerea soluției cibernetice potrivite. Contactați-ne la 0232995 sau scrieți-ne pe comenzi@qmart.ro.