De 8 ani identificăm soluțiile potrivite pentru clienții noștri

În 2015, la inițiativa Quartz Matrix, s-a lansat Qmart.ro – magazinul online B2B de unde puteți achiziționa atât tehnologiile inteligente, produsele inovatoare și serviciile Quartz Matrix, cât și cele oferite de partenerii noștri, completate de consultanță gratuită în alegerea celor mai potrivite soluții pentru business-ul dumneavoastră.

Ne mândrim cu rezultatele obținute și colaborările pe care le-am stabilit în acești 8 ani și facem tot posibilul să venim în ajutorul dumneavoastră cu plus valoare în anii ce vor urma.

5370
clienți mulțumiți
8760
comenzi finalizate

One stop IT solution

Magazinul este actualizat permanent cu cele mai noi produse și tehnologii, garantate de parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu peste 40 de furnizori de top, dintre care amintim Dell, HP, Apple, APC by Schneider, Promethean, Epson, Sony, Asus, Cisco, Poly ș.a.

Achiziție prin SICAP | Soluții de finanțare

Produsele și serviciile de pe qmart.ro pot fi achiziționate și prin intermediul platformei de achiziții SICAP. În plus, vă propunem și soluții de finanțare, astfel încât să nu întâmpinați piedici de ordin financiar în demersul de digitalizare al companiei dumneavoastră.

Misiunea Quartz Matrix

„Dezvoltăm permanent servicii de înaltă calitate și oferim soluții complete și inovatoare, bazate pe ultimele tehnologii, pentru ca toți clienții noștri să își atingă întotdeauna obiectivele.”

Mihai Suchar, Director General

Despre Quartz Matrix

Din 1994, construim viitorul împreună. Quartz Matrix este o companie românească de tehnologie și servicii prezentă pe piața Business-to-Business cu peste 6000 de proiecte de anvergură implementate în domeniile IT, cloud și IoT (Internet of Things), eficiență energetică, proiecte de securitate cibernetică, proiecte de siguranță la incendiu și proiecte în domeniul educațional.

Quartz Matrix vă susține în transformarea digitală printr-un portofoliu concret și testat de soluții eficiente și sustenabile, rezultat al inovației și cercetării echipelor noastre de specialiști, dar și a parteneriatelor cu furnizori internaționali de tehnologie, lideri la nivel mondial. Vă sprijinim 100% prin consultanță, personalizare în implementarea soluțiilor oferite, instruire și mentenanță.

Direcții de business Quartz Matrix

QLEAP – Conectivitate, eficiență energetică și managementul mentenanței

Suita de produse Quartz Matrix marca QLEAP vine în întâmpinarea marilor consumatori cu măsuri concrete pentru eficiența energetică (soluția ENEF – Energy Efficiency) și managementul mentenanței (KMR – Keep the Machine Running), la baza platformei fiind soluția CONNECT, soluție de integrare și analiză a datelor. Platforma QLEAP conectează, colectează și transformă date și informații din diverse surse într-un singur punct, prin Inteligență Artificială și Machine Learning. Cu ajutorul QLEAP pot fi obținute reduceri de până la 11% a costurilor anuale. Astfel, pentru companiile ce implementează soluția înseamnă economie la bugete, continuitate, reducerea spre zero a downtime-ului și evitarea unor reparații costisitoare.

Înțelegem perfect tot contextul de eficientizare a consumului energetic, deoarece oferim servicii de audit energetic încă din 2010. Toată experiența noastră și inovația s-au concentrat în soluția QLEAP. Cifrele arată cel mai bine impactul QLEAP – ca rezultat al implementării în peste 50 de companii, soluția QLEAP a generat reduceri de costuri cu 10,83% și o diminuare a cantității de CO2 care a rezultat în urma producției de 751.608 tone, echivalentul a peste 31 de milioane de copaci salvați.

Performanța soluției QLEAP a fost recunoscută la nivel internațional prin câștigarea marelui premiu la categoria ,,IoT – Digital Innovation of the Year”, în 2022, în cadrul competiției GoGlobal Awards – eveniment la care au participat 8142 de firme, din peste 80 de țări. Definitorii au fost criterii precum unicitatea și competitivitatea produsului, longevitatea soluției, dar și componenta de sustenabilitate.

Norsit | Divizia IT & Cloud

Atunci când întreaga funcționare a business-ului sau a instituției depinde de infrastructura IT, gestionarea eficientă a sistemelor informatice este decisivă. Specialiștii din divizia IT a companiei Quartz Matrix – NORSIT – sunt partenerii dumneavoastră pentru servicii IT, de la consultanță în proiectare și securitate cibernetică, până la implementarea, administrarea și mentenanța sistemelor informatice.

Achiziția inițială de hardware și software e completată de garanția folosirii cu succes și în siguranță a echipamentelor tehnologice. Gestionarea de către specialiștii NORSIT a soluțiilor IT presupune configurare, mentenanță, monitorizare, backup&restore și servicii de dezvoltare și inginerie hardware și software. Astfel, vă puteți concentra exclusiv pe activitățile companiei dumneavoastră, minimizând timpul de inactivitate al sistemelor și a afacerii și, implicit, pierderile financiare.

Quartz Matrix are acorduri de parteneriat cu majoritatea companiilor de top din IT, deopotrivă furnizori și distribuitori, ceea ce pentru dumneavoastră înseamnă acces la tehnologii de ultimă generație și soluții eficiente, la zi, pentru a depăși orice provocare.

La toate aceste avantaje adăugăm disponibilitatea echipelor NORSIT 24/7, inclusiv în afara orelor obișnuite de program. Serviciul de suport tehnic remote permite inginerilor să acceseze sistemul de la distanță și să identifice problemele în timp real. Punem astfel accentul pe accesul rapid și eficient la suport tehnic și pe reducerea costurilor legate de timpii de inactivitate și de intervențiile fizice. Prin intermediul laboratorului mobil, rezolvăm situațiile în care e necesară deplasarea la sediul dumneavoastră.

Matrix Smart Instal | Fire & Security și implementări

Siguranța la incendiu și siguranța antiefracție sunt două aspecte foarte importante ale securității în fiecare companie, pentru că au implicații directe în protejarea angajaților, a proprietății și a informațiilor afacerii. Quartz Matrix, prin divizia Matrix Smart Instal, vă propune sisteme de securitate flexibile ce permit control total pentru evitarea incendiilor sau a intrărilor prin efracție.

Specialiștii Matrix Smart Instal dețin toate autorizările și licențele specifice, inclusiv pentru dezvoltarea de sisteme complexe pentru siguranța spațiilor de mari dimensiuni din mediul industrial, precum și pentru infrastructuri critice din aeroporturi, spitale, universități, centre comerciale și clădiri office.

Proiectare instalații electrice

Proiectarea și execuția instalațiilor electrice exterioare și interioare, precum și a branșamentelor aeriene și subterane, la tensiune nominală de 0,4 kV, necesită experiență și expertiză considerabile pentru a asigura un sistem electric sigur, fiabil și eficient. Specialiștii Matrix Smart Instal asigură proiectare și execuție, în conformitate cu standardele și reglementările în vigoare, cu privire la siguranță și calitate.

De asemenea, puteți apela la serviciile noastre și pentru proiectarea și instalarea sistemelor date-voce și audio-video (curenți slabi), ce conferă beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența, confortul și securitatea utilizatorilor.

SENYS | Audit, servicii energetice și power supply

Auditul energetic vă permite să beneficiați de o imagine globală și clară asupra eficienței energetice (pe segmente diferite de energie: electric, termic, aer comprimat) pentru procesele interne ale companiei.

Specialiștii Senys au experiență în a găsi cele mai bune soluții de eficientizare a consumurilor de energie încă din 2010. Suntem autorizați pentru activități de bilanț, audit și management energetic.

Auditul începe cu identificarea zonelor cu potențial de eficientizare și reducere a consumurilor, după care este realizată inspecția detaliată a echipamentelor pentru a determina gradul de uzură. Folosim echipamente profesionale de ultimă generație pentru măsurare și identificăm cele mai eficiente soluții tehnice de reducere a consumurilor energetice, apoi întocmim planul detaliat de măsuri pentru modernizare energetică.

SENYS este lider național în sfera eficienței energetice și a automatizărilor dedicate industriei. Beneficiați de implementarea unor soluții personalizate de reducere a costurilor asociate energiei și de îmbunătățire a performanțelor energetice ale proceselor tehnologice. De asemenea, instalăm soluții integrate de telecitire și SCADA pentru energie electrică, gaz natural, aer comprimat și apă. Soluțiile propuse răspund nevoilor de eficiență, versatilitate și scalabilitate, în conformitate cu solicitările dumneavoastră.

Divizia de Dezvoltare & Cercetare Software

Echipa de dezvoltare software combină experiența și competențele cu entuziasmul și creativitatea pentru a dezvolta aplicații software personalizate, orientate pe necesitățile concrete ale clienților. Astfel, venim în sprijinul eficientizării proceselor din cadrul companiilor sau instituțiilor și construim aplicații noi, adaptăm platforme deja dezvoltate sau personalizăm o aplicație de tip Open Source. Scopul final este realizarea unei soluții software performante, care să maximizeze valoarea adusă proceselor clienților. Asociem soluțiilor software servicii de mentenanță, astfel încât clienții au garanția menținerii aplicației la standarde de performanță maxime, adaptate oricăror schimbari.

În viziunea companiei Quartz Matrix, cercetarea și dezvoltarea unor noi produse, servicii și tehnologii reprezintă unii dintre pilonii fundamentali ai competitivității. Investind resurse materiale și umane semnificative în cercetare și dezvoltare, Quartz Matrix oferă clienților săi servicii integrate și soluții de inginerie cu o valoare însemnată pentru activitatea acestora. Capacitatea de cercetare este atestată de decizia 9692/04.07.2008 a Agenției Naționale pentru Cercetare Știintifică.

NEXTCLASSEducație digitală și învățământ interactiv

Compania Quartz Matrix a lansat conceptul de Școală Digitalizată cu accent pe 3 piloni importanți din învățământ, în care digitalizarea are un rol fundamental: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii. Procesul educațional se transformă într-o adevărată experiență de învățare interactivă, apropiată de elevi și eficientă pentru profesori. Tehnologia reprezintă, astfel, o modalitate complementară de educație, nu una alternativă.

Compania Quartz Matrix a lansat conceptul de Școală Digitalizată cu accent pe 3 piloni importanți din învățământ, în care digitalizarea are un rol fundamental: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii. Procesul educațional se transformă într-o adevărată experiență de învățare interactivă, apropiată de elevi și eficientă pentru profesori. Tehnologia reprezintă, astfel, o modalitate complementară de educație, nu una alternativă.

Școala digitală este sigură. Quartz Matrix oferă soluții personalizate de securitate cibernetică, pentru ca datele elevilor, părinților și profesorilor să fie în siguranță.

Prin departamentul propriu de cercetare-dezvoltare am realizat primul laborator fonetic digital fabricat în România, Prolang, soluție multiplu premiată și folosită în zeci de școli.

Nextclass.ro este platforma ce integrează produse, soluții și servicii de digitalizare a educației preuniversitare și universitare. Vă punem la dispoziție consultanța și suportul necesare în dezvoltarea și implementarea proiectelor de dotare a unităților educaționale cu tehnologie modernă pentru un învățământ interactiv: laboratoare fonetice de învățare a limbilor străine, table interactive, videoproiectoare, sisteme de evaluare simultană, software-uri interactive ș.a.

SLA GO – Zero întreruperi | Mentenanță și service

Mentenanța preventivă, predictivă și corectivă garantează funcționarea în parametri optimi, pentru cât mai mult timp a echipamentelor și sistemelor tehnologice de ultimă generație în conformitate cu termenii SLA agreați (Service Level Agreement). Specialiștii departamentului de mentenanță și reparații SLA GO din cadrul companiei Quartz Matrix au experiența și capacitatea pentru a susține fiecare aspect al menținerii și funcționării corespunzătoare a unei game largi de echipamente, instalații și sisteme atât pentru companii din mediul industrial, cât și pentru instituții publice sau clădiri de birouri.

De asemenea, specialiștii noștri oferă servicii autorizate de punere în funcțiune, în parametri legali, pentru surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri industriale), grupuri electrogene de puteri mari, sisteme de securitate electronică sau sisteme de securitate la incendiu.

Serviciile de mentenanță și cele de instalare sunt autorizate de producători sau realizate în colaborare cu reprezentanți autorizați ai acestora.