Hardware & Software, Soluții de lucru hibrid/remote

Tranziția de la remote la on-site cu echipamente performante HP G9

echipamente-hp-g9

După doi ani de pandemie, 2022 a însemnat pentru majoritatea companiilor reînceperea lucrului de la birou. Încă ne aflăm într-o perioadă de tranziție de la remote la on-site, iar angajatorii se află în plin proces de găsire a soluțiilor potrivite pentru a-și atrage angajații înapoi la sediu.

Orice schimbare aduce cu sine consecințe, iar în acest caz am putea vorbi despre o scădere a productivității și a motivației angajaților. Cum putem ține sub control aceste efecte negative? Prin asigurarea unui mediu de lucru plăcut, cu echipamente HP G9 care să le permită angajaților să fie productivi în fiecare zi de lucru.

Noua generație de echipamente HP G9

Flota de echipamente ale unei companii ar trebui îmbunătățită constant pentru a asigura continuitatea afacerii. Noua generație de echipamente HP se pliază perfect nevoilor companiilor care doresc să își reînceapă activitatea la sediu. HP G9, care cuprinde laptopuri (HP ZBook Firefly G9, HP EliteBook 860 G9 etc.), desktopuri (HP Z1 G9, HP Elite Mini 800 G9 etc.), monitoare, sisteme All-in-One și stații grafice mobile, vine cu îmbunătățiri considerabile, cum ar fi:

  • memorie RAM DDR5
  • Wi-Fi 6
  • procesoare Intel Gen12
  • tehnologie actualizată cu protocoale de securitate îmbunătățite

Memoria RAM DDR5

Memoria RAM DDR5 este un salt important. În ciuda disponibilității limitate și a prețului mai mare, comparativ cu DDR3 sau DDR4, noul standard reprezintă un spor de performanță considerabil. Memoriile DDR5 sunt diferite față de cele DDR4 chiar la nivel de arhitectură. Noul standard pornește de la 4800MT/s, timp în care vechiul DDR4 pornea de la 2133MT/s.

Există deja module la 6000MT/s, iar viitorul foarte apropiat ne pregătește module RAM DDR5 la 8000MT/s. Mai mult, pe lângă viteza mare pe care o au, noile memorii vor fi disponibile și în capacități mai mari datorită cipurilor mai mici. Astfel, densitatea crește și se pot integra mai multe module pe unitate, astfel crescând considerabil capacitatea.

HP G9 - Wi-Fi 6 si securitate imbunatatita

Wi-Fi 6

Trecerea de la Wi-Fi 5 la Wi-Fi 6 este absolut necesară în contextul reîntoarcerii angajaților la birou, având în vedere faptul că Wi-Fi 5 nu mai poate face față cu succes unui număr mare de dispozitive în același timp. Wi-Fi 6, cunoscut și ca 802.11ax, este un nou standard de comunicație fără fir, cu o lățime de bandă mai mare, care abordează unele dintre neajunsurile Wi-Fi 5 (802.11ac) și care oferă utilizatorilor acces la noua tehnologie de transferuri de date rapide wireless. Cu noul standard Wi-Fi 6, angajații dumneavoastră vor putea experimenta nu numai o creștere a vitezei conexiunii, ci și o mai mare stabilitate.

Rata teoretică maximă de transfer poate ajunge și până la 9,6 Gbps, în timp ce la Wi-Fi 5 valoarea maximă era de doar 6,9 Gbps. Wi-Fi 6 utilizează o nouă schemă de modulație: 1024-QAM, această trecere implicând un număr crescut de biți (de la 8 la 10). Acest lucru ajută la o condensare a informațiilor și la o viteză cu 25% mai mare.

Wi-Fi 6 ajută și la o conexiune mai sigură, deoarece permite un nou algoritm de securitate WPA3. Noul protocol folosește un pachet de securitate îmbunătățit de la 128 la 192 de biți, iar datele transmise vor fi criptate chiar și în cazul în care angajații dumneavoastră lucrează în rețele deschise fără parolă.

Procesoare Intel Gen12

Intel continuă să aducă noi tehnologii în domeniul procesoarelor prin lansarea modelelor H, din generația a 12-a, în frunte cu Intel Core i9-12900HK, cel mai rapid procesor mobil creat vreodată. Familia de procesoare mobile Intel Core, din a 12-a generație, include și noile procesoare mobile din seria U și P.

Noile procesoare mobile Intel Core din generația 12 vin cu avantaje importante pentru mediul de business, cum ar fi:

  • suport larg de memorie pentru modulele DDR5/LPDDR5 și DDR4/LPDDR4 de până la 4800 MT/s, o premieră în industrie pentru procesoarele mobile din seria H
  • conectivitate de aproape trei ori mai rapidă pe canale exclusive de mare viteză, fără vechile interferențe Wi-Fi
  • compatibilitate Thunderbolt 4 care oferă viteze de transfer de până la 40 Gbps și conectivitate de la PC la mai multe monitoare și accesorii 4K

Noile procesoare Intel din generația 12 au fost construite special pentru a suporta simultan sarcinile de lucru zilnice, dar și pentru a oferi suport în sporirea productivității.

Protocoale de securitate îmbunătățite

Protocoalele de securitate ajută la criptarea datelor private trimise prin unde aeriene și împiedică părțile terțe nedorite să se conecteze la rețeaua dumneavoastră wireless. În timp ce WPA2 oferă mai multă protecție decât WPA și, prin urmare, oferă și mai multă protecție decât WEP. WPA și WPA2 vă permit să utilizați parole de până la 63 de caractere, ceea ce sporește gradul de securitate.

Echipamentele HP G9 mai dispun și de carcase durabile, realizate conform standardelor MIL-STD810H, de camere cu rezoluții de 5 MP (pentru categoria laptopurilor) și, respectiv, 16 MP (pentru categoria sistemelor All-in-One) și de o suită de securitate proprie dezvoltată direct de producător – HP Wolf Security.

O gamă largă de echipamente din noua generație propusă de HP găsiți pe qmart.ro la prețuri speciale și cu livrare din stoc.