Solutii infrastructura

Gama de servere Dell PowerEdge – infrastructură IT mai simplă, rezultate mai rapide

O afacere modernă are nevoie de sisteme IT performante, capabile să îi asigure gestionarea mai eficientă a tot mai complexelor sarcini de lucru prin automatizare inteligentă, o reducere a cheltuielilor de funcționare, securitate integrată și o identificare mai rapidă a oportunităților de piață. Astfel de sisteme nu pot fi nici măcar gândite fără servere moderne, iar în acest domeniu serverele Dell EMC PowerEdge reprezintă fundamentul centrelor de date moderne. Vorbim despre portofoliul de servere cel mai bine vândut din lume, conceput special pentru a permite modernizarea sistemului IT fără compromisuri.

De ce este recomandată înnoirea arhitecturii IT și ce avantaje aduce

Cercetările ESG (Environmental, Social and Corporate Governance – care se referă la cei trei factori centrali în măsurarea durabilității și a impactului unei investiții într-o companie) arată că organizațiile cu arhitectură IT modernizată au raportat reduceri de costuri operaționale de aproape trei ori mai rapid decât companiile cu sisteme IT învechite. În plus, dotarea cu o arhitectură IT nouă scurtează de până la 2,7 ori timpul de lansare pe piață prin servicii de analiză.

 

O înnoire a infrastructurii IT și a automatizării proceselor de rutină asigură unei afaceri atingerea celor mai bune rezultate profesionale. Potrivit unui studiu Forrester, modernizarea arhitecturii IT asigură implementarea și prestarea mai rapide a serviciilor, o fiabilitate mai mare a sistemelor, performanță optimă a sistemului și utilizare mai eficientă a personalului IT.

O companie are nevoie de tehnologie modernă și instrumente actualizate ca să poată profita pe deplin de infrastructura sa de servere. O confirmă un studiu Moor Insights care a constatat că succesul unei organizații se bazează pe capacitatea acesteia de a extrage informații din datele brute. Însă fără un sistem IT potrivit, întreprinderile nu-și vor atinge niciodată întregul potențial.

 

Serverele Dell EMC PowerEdge – soluția numărul 1 la nivel mondial

Serverele moderne reprezintă cheia organizării acestui adevărat haos de date și de statistici care se revarsă în fiecare zi asupra unui business. Modernizarea și automatizarea serverelor reduc costurile și măresc viteza, crescând în același timp calitatea, agilitatea și securitatea. Prin investiții inteligente, organizațiile pot maximiza potențialul aplicațiilor, cu impact asupra progresului activității profesionale.

O astfel de investiție inteligentă o reprezintă serverele Dell EMC PowerEdge actualizate. Îmbunătățirile aduse tehnologiei produsului creat de către Dell, companie aflată de aproape trei decenii în avangarda soluțiilor tehnologice și informaționale la nivel mondial, oferă un control mai mare pentru gestionarea specifică a întreprinderii, pe lângă o îmbunătățire a performanței și a scalabilității.

Modernizarea și automatizarea centrului de date cu servere Dell EMC PowerEdge contribuie la dezvoltarea vitezei arhitecturii IT, economii importante și timp câștigat ce poate fi dedicat altor zone ale afacerii. Cu ajutorul acestor servere, unei întreprinderi îi sunt asigurate creșterea de până la 10% a vitezei memoriei și o capacitate de memorie de până la 2,5 ori mai mare. În plus, serverele Dell EMC PowerEdge permit cu până la 50 % mai mulți utilizatori VDI per server, cu până la 11,4 ori mai multe comenzi pe minut și de 2,6 ori mai multe tranzacții pe minut.

Portofoliul de servere Dell EMC PowerEdge actualizate beneficiază de inovații tehnologice, iar împreună cu software-ul OpenManage, oferă companiilor posibilități îmbunătățite de gestionare, securitate, performanță și scalabilitate.

Astfel, serverele Dell EMC PowerEdge vin cu o serie de actualizări importante, precum:

 • infrastructura OpenManage FlexSelect Manage și FlexSelect Secure;
 • portofoliu actualizat de aplicații de gestionare a sistemelor Dell EMC OpenManage;
 • introducerea de noi procesoare Intel® Xeon® Scalable din a doua generație de înaltă performanță;
 • introducerea memoriei persistente Intel® Optane™ DC în anumite servere.

Mai trebuie remarcat faptul că automatizarea serverelor asigură companiilor un centru de date performant, cu viteză, agilitate, costuri și fiabilitate similare unui sistem cloud public. Serverele PowerEdge, gestionate cu software iDRAC și OpenManage, pot accelera automatizarea și îndeplinesc cerințe pentru o infrastructură modernă de servere.

Serverele PowerEdge – produse adaptate oricărei întreprinderi

 

Serverele PowerEdge de la Dell oferă mai multe produse adaptate volumului de activitate al fiecărei afaceri. În timp ce serverele tower sunt dedicate necesităților IT de acasă sau dintr-un mic birou, cele de rack sunt scalabile, eficiente și pot fi implementate în orice mediu IT, fiind soluţii de calcul cu performanţă ridicată. Pe lângă acestea, serverul şi modulele de reţea şi de stocare flexibile din infrastructura modulară Dell EMC permit optimizarea precisă a sarcinii de lucru atât pentru mediile tradiţionale, cât şi pentru mediile cloud.

 

Serverele tower PowerEdge din clasele T130 și T140, dar și serverul minitower T30 sunt dedicate birourilor de acasă și firmelor mici și mijlocii. Ele permit consolidarea și protecția datelor, precum şi funcţionarea mai rapidă a aplicaţiilor.

Serverele tower PowerEdge T330, T340 și T40 sunt concepute pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru firmele în curs de dezvoltare, asigurând funcţionarea mai rapidă a aplicaţiilor, scalabilitate și administrare simplă.

Accelerarea performanței, capacitate de stocare internă ridicată și derularea unei game largi de sarcini de lucru solicitante sunt oferite de serverele tower PowerEdge T430, T440 și T630.

Serverele rack Dell PowerEdge entry-level, precum R230 sau R340, asigură accelerarea aplicațiilor, creșterea performanței și posibilitatea de scalare și simplificare a infrastructurii IT pentru firmele mici și mijlocii, dar și pentru birourile la distanță sau sucursale.

Performanță de vârf pentru soluţiile de calcul, maximizarea eficienței centrului de date ori inovație pentru a face față sarcinilor de lucru precum HPC, VDI și virtualizare sunt oferite de serverele de rack R440, R530 sau R630. Acestea reprezintă o combinație ideală de performanță, cost și densitate pentru majoritatea centrelor de date.

Printre serverele de rack Dell PowerEdge se află și R930 – cel mai puternic server Dell, care oferă procesare, memorie şi capacitate de stocare internă extrem de scalabile, dar și R940 cu 4 socketuri cu şasiu de numai 3U şi până la 12 unităţi NVMe.

Serverul şi modulele de reţea şi de stocare flexibile din infrastructura modulară Dell EMC permit optimizarea precisă a sarcinii de lucru atât pentru mediile tradiţionale, cât şi pentru mediile cloud.

La acestea se adaugă software-urile de administrare a sistemelor pentru centrele de date. Printre acestea se află OpenManage Integration for VMware vCenter, Dell OpenManage Integration Suite pentru Microsoft System Center și  modul hibrid VMware Horizon Air, cea mai avansată platformă pentru sarcinile de lucru hibride.

Pentru infrastructura unui centru de date, sunt oferite rackurile Dell Netshelter SX, soluţiile Dell KVM şi KMM (care oferă posibilitatea gestionării unui număr între 8 şi 1.024 de servere locale şi la distanţă, cu diverse sisteme de operare, din toată întreprinderea) și Dell Smart-UPS care oferă alimentare fiabilă şi protejează echipamentele IT.

Avantajele folosirii serverelor Dell EMC PowerEdge:

 • Reducerea cu 77 % a timpului necesar pentru a vedea inventarul de servere
 • Servicii de analiză de date de până la 20,8 ori mai rapide
 • Durată de inactivitate neplanificată cu 40% mai redusă cu ajutorul infrastructurii hibride adaptive care îmbunătățește continuitatea serviciilor. Cu această infrastructură se economisește 20% din timpul pentru activități IT de rutină al personalului
 • Cu 30% mai puține erori de aplicație cu infrastructura hibridă
 • Securitate complet integrată în fiecare server
 • Rezolvarea problemelor cu 72% mai rapid cu ProSupport Plus cu SupportAssist
 • Migrarea mașinilor virtuale cu 42% mai rapid cu Dell EMC PowerEdge MX
 • PowerEdge MX procesează cu până la 625.000 mai multe comenzi pe minut față de un produs concurent
 • Reducerea cu 89,4% a timpului de administrare pentru implementare

Serverele din gama Dell PowerEdge sunt oferite în România prin Quartz Matrix, lider în pe piața de produse, soluții și servicii complete și performante pentru mediul business, educațional și cel industrial.

dell emc poweredge