Eficienta energetica

Diferența dintre UPS-uri și generatoare și cum vă ajută în cazul întreruperilor de curent

diferenta dintre UPS-uri si generatoare

În acest articol vă prezentăm două metode prin care se poate rezolva problema expusă mai sus și atunci când apar situații neprevăzute, precum condiții meteorologice neprielnice, defecțiuni sau accidente care vizează sistemul centralizat de alimentare cu energie electrică la scară largă, să fiți siguri că beneficiați de serviciile dorite: UPS-uri și generatoare. În cele ce urmează vă prezentăm ce este un UPS, ce este un generator electric și care este diferența dintre UPS-uri și generatoare pentru a putea face alegerea corectă în funcție de necesități.

Indiferent de domeniul de activitate al companiei dumneavoastră, că este vorba de IT, servicii, comerț sau producție, pentru a vă proteja în eventualitatea pierderii datelor importante stocate în medii conectate la energie electrică și asigurarea unui mediu de lucru funcțional fară întreruperi pentru echipă, este necesar să vă gândiți la o metodă de backup în contextul întreruperilor de alimentare electrică.

Ce este un UPS?

Prima metodă despre care vorbim este reprezentată de achiziția unui UPS. Pentru început să vedem ce este un UPS și cum funcționează acesta.

Un UPS este un aparat care oferă posibilitatea alimentării neîntrerupte pe termen scurt a dispozitivelor. Acest dispozitiv este util atât atunci când apare o întrerupere de curent de la sursa principală, cât și când tensiunea scade la un nivel care ar putea să cauzeze funcționarea defectuoasă a dispozitivelor.

Ce este un generator electric?

Dacă vorbim despre generator electric automat, facem conexiunea cu un dispozitiv care are capacitatea să transforme energia motorică în energie electrică pe care să o putem folosi după aceea pentru a alimenta dispozitivele dorite. Acestea sunt compuse din două componente principale: un motor și un alternator care împreună reușesc să ofere funcționalitatea dorită.

Rolul lor principal este acela de a oferi o sursă de energie alternativă în caz de forță majoră, însă ele pot constitui și rolul de a suplimenta nevoia de energie într-o rețea suprasolicitată sau care se află în deficit.

Care este diferența dintre UPS și generator?

Așa cum am expus mai sus, funcționalitatea de bază a celor două instrumente este să asigure, în caz de avarie, alimentarea cu energie electrică a dispozitivelor conectate la acestea. Cu toate că rolul principal al acestora este similar, în practică apar mai multe diferențe care ne ajută să identificăm corect nevoia utilizării unuia sau altuia.

În continuare vă expunem diferențele majore dintre cele două tipuri de dispozitive:

UPS

GENERATOR

Aport de scurtă durată

Aport de durată mai îndelungată

Are capacitatea să susțină dispozitive și sisteme electronice

Are capacitatea să furnizeze energie electrică chiar și liniilor electrice

Pornire instantanee în momentul întreruperii

Nu se pornește instantaneu

Nu produce zgomot

Produce zgomot și vibrații

Este ecologic

Nu este 100% ecologic

Necesită întreținere

Necesită întreținere

Acum că am scos în evidență diferența dintre UPS-uri și generatoare, putem să concluzionăm că dispozitivele precum UPS-urile sunt recomandate companiilor/consumatorilor care utilizează dispozitive electronice care necesită un consum mai mic de energie, dar au în componența lor funcționalitatea de a stoca date importante (sensibile) și necesită atenție sporită. De cealaltă parte, generatoarele sunt recomandate pentru companii/consumatori care necesită un consum mai mare de energie electrică pentru o durată mai mare de timp.

Cele două tipuri de dispozitive pot să fie folosite și complementar, în cazul în care este necesar susținerea unui consum mare de energie, dar este și primordial asigurarea într-un procent cât mai mare al funcționării dispozitivelor conectate la rețeaua electrică.

În cele ce urmează vă oferim câteva soluții performante pe care puteți să le utilizați în cadrul companiei atunci când vine vorba de asigurarea funcționării neîntrerupte a dispozitivelor electronice:

UPS-urile EATON

UPS-Eaton-5PX-Gen2-3000-W-3000-VA-5PX3000IRTNG2UPS-urile line-interactive din gama 5PX 2 maximizează spațiul IT, TCO și oferă continuitate serviciilor, oferind în același timp instrumente puternice pentru monitorizare de la distanță, integrare cu arhitectura IT și implementare/întreținere de la distanță a unei baze mari instalate de UPS-uri.

Vedeți aici toate produsele >

UPS-urile Eaton 9PX sunt recomandate pentru protecția aplicațiilor IT sau industriale critice, datorită bateriei litiu-ion care are o durată de viață de la 8 până la 10 ani și care nu implică alte costuri de întreținere precum UPS-urile cu baterii clasice plumb-acid (3-5 ani).

Vedeți aici toate produsele >

 

UPS-urile trifazate APC

UPS-APC-3S-E3SUPS15KHB1-15-kVA-15-KW-trifazat-autonomie-9-minute

UPS-urile trifazate de la APC au o putere de ieșire de la 10 până la 40 kVa, respectiv 10 până la 40 KW, și dețin baterie cu o autonomie cuprinsă între 9 și 40 de minute.

UPS-urile dispun gratuit de 1 an extra garanție și o vizită de mentenanță pe perioada acesteia.

Vedeți aici toate modelele >

 

 

Generatoarele de curent portabile de la PRAMAC

Generatorul cu tehnologie invertor Pramac P3000i este un model conceput pentru a garanta un nivel ridicat de performanță la un preț accesibil. Un generator excelent, compact și ușor, ideal pentru aplicații care necesită o soluție mobilă și un curent stabil și de calitate, la o putere maximă de 2500 W.

Tehnologia Inverter folosește un microprocesor pentru a stabiliza tensiunea, astfel încât nu vor fi fluctuații de tensiune. Invertorul este capabil să ajusteze viteza motorului în funcție de încărcarea necesară. Aceasta reduce consumul de combustibil, emisiile de carbon și zgomotul. Datorită greutății reduse și designului compact, permite o flexibilitate și o ușurință la utilizare crescută. Generatoarele echipate cu această tehnologie Inverter pot suporta dispozitive electrice cu componente sensibile. Mai multe detalii aici.

Vedeți toate produsele >

 

Vă oferim CONSULTANȚĂ GRATUITĂ în alegerea soluției potrivite, în funcție de necesitățile business-ului dumneavoastră.

Contactactați-ne la 0728 269 439 sau scrieți-ne pe comenzi@qmart.ro.