Eficienta energetica

Cum ajută UPS-urile trifazate la eficientizarea modului de lucru în mediul industrial?

Cum ajută UPS-urile trifazate la eficientizarea modului de lucru în mediul industrial

UPS (sursă de alimentare neîntrerupta) este un aparat electric care furnizează energie electrică în caz de urgență, atunci când sursă principală de curent electric nu funcționează. De obicei, acestea sunt folosite pentru a alimenta dispozitive informatice și de comunicație pentru o perioadă scurtă de timp, până când sursa principală poate fi pusă din nou în funcțiune.

Cum vă pot ajuta UPS-urile trifazate?

Întreruperile de furnizare a energiei electrice reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru echipamentele și datele din companie. Toate echipamentele depind de o furnizare constantă de energie electrică. Chiar și o întrerupere temporară a alimentării poate duce la o scădere semnificativă a productivității, pierderea datelor și întreruperea activității.

UPS-urile au capacitatea de a asigura de la cele câteva minute de alimentare cu energie – suficiente pentru a închide în siguranță stațiile de lucru şi serverele sau a le permite generatoarelor să intre în funcțiune – până la câteva ore de continuitate în utilizarea anumitor echipamente. Dispozitivele UPS oferă o protecție fiabilă a energiei pentru sistemele computerizate de înaltă performanță din cadrul organizației dumneavoastră.

Un UPS trifazat (trifazic) poate furniza mai multă energie electrică decât un UPS monofazat (monofazic), deoarece utilizează toate cele trei faze generate de rețea. UPS-urile trifazate tind să fie utilizate în medii industriale și de afaceri, în timp ce sistemele UPS monofazate sunt utilizate pentru aparate de uz casnic sau echipamente cu cerințe de putere mai reduse.

UPS-urile trifazate sunt alegerea standard pentru instalațiile mai mari cu sarcini critice, cum ar fi centrele de date, aplicațiile industriale și mediile medicale, precum și pentru protejarea echipamentelor cu motoare precum ascensoare, pompe și ventilatoare. UPS-ul trifazat oferă protecție puternică împotriva mediilor dure, cu specificații electrice robuste. Designul flexibil, tolerant la erori menține rezistență în cadrul companiei. De asemenea, asigură alimentare curată, neîntreruptă pentru echipamentele protejate atunci când este utilizată puterea generatorului.

În funcție de care criterii alegeți un UPS?

Înțelegerea criteriilor de alegere a unui UPS potrivit organizației dumneavoastră presupune o cunoaștere temeinică a necesarului de energie electrică, al infrastructurii informatice şi al altor sisteme critice, precum şi a toleranței fiecărei aplicații la penele de curent electric. Mai jos, o să va prezentăm aspectele esențiale referitoare la aceste surse, precum şi criteriile de luat în considerare, de către organizația dumneavoastră, în luarea unei decizii fundamentate de achiziție.

1. Determinați sarcina ce ar trebui protejată de către UPS şi, implicit, capacitatea acestuia

Primul pas constă în a stabili care sunt echipamentele informatice sau electronice ce necesită furnizarea continuă de energie, în cazul unei pene de curent, precum şi care este consumul de electricitate al acestor dispozitive, spre a putea calcula capacitatea necesară a UPS-ului. Punctul de pornire îl constituie, evident, consumul de electricitate al echipamentelor cu rol critic în derularea de zi cu zi a afacerii.

Stabiliți care sunt aplicațiile susținute de fiecare echipament şi modul în care compania dumneavoastră ar putea fi afectată de căderea unei aplicații sau alteia. Pentru fiecare echipament pe care o să îl conectați la un UPS, determinați puterea (wați) pe care o consumă echipamentul respectiv. Puterea consumată figurează, de obicei, pe plăcuța de identificare a echipamentelor sau în documentația de fabricație.

2. Stabiliți timpul necesar de funcționare al UPS-ului pentru alimentarea echipamentelor

Pasul 2 constă în determinarea timpului necesar de funcționare a UPS-ului pentru a asigura furnizarea de energie necesară continuării tuturor activităților companiei în cazul unei pene de curent. În principiu, dacă dispuneți de un generator de rezervă de capacitate mare, timpul necesar de funcționare a UPS-ului poate fi de doar câteva minute (cca 5 minute), suficient pentru punerea în funcțiune a generatorului şi transferul alimentării către acesta.

Pe de altă parte, scopul dumneavoastră principal este să dispuneți de un timp suficient de funcționare (cca 5 – 10 minute) pentru a deconecta în siguranță echipamentele, astfel încât să fie evitate orice fel de pierderi. Este important de avut în vedere faptul că, în general, cu cât veți conecta mai multe echipamente la o singură sursă de alimentare neîntreruptibilă cu energie electrică, cu atât durata lor de funcționare va fi mai scurtă.

3. Determinați numărul necesar de prize

Determinați numărul total de echipamente pe care le doriți conectate la sursele de alimentare neîntreruptibilă cu energie electrică și asigurăți-vă că sursele au un număr suficient de prize. Asigurați-vă că înțelegeți caracteristicile UPS-ului pe care intenționați să îl achiziționați.

UPS-urile APC Trifazate

UPS-urile APC trifazate sunt ușor de instalat, configurat, pornit, utilizat si de reparat. Personalizați UPS-ul in funcție de nevoile unității dumneavoastră pentru a reduce cheltuielile de capital si pentru a îmbunătăți predictibilitatea costurilor utilităților. Aceste UPS-uri sunt compatibile cu softul EcoStruxure, monitorizare si asistenta de tip service prin smartphone, oricând, oriunde. În plus, frecvența programabilă asigură compatibilitatea cu diferite frecvențe de intrare. Module de alimentare care pot fi înlocuite de utilizator, permit upgrade-uri și înlocuiri simple. Datorită indicatoarelor de stare LED, o sa înțelegeți rapid starea unității și a puterii.

UPS-urile APC trifazate se integrează cu StruxureWare Data Center Expert, un sistem de monitorizare a accesului scalabil, pregătit pentru IT, care colectează, organizează și distribuie alerte critice, videoclipuri de supraveghere și informații cheie, oferind o vedere unificată a mediilor de infrastructură fizică complexă de oriunde în rețea. Aveți posibilitatea sa personalizați capabilitățile UPS-ului cu carduri de gestionare.

În cele ce urmează vă oferim câteva modele de UPS-uri APC trifazate, pe care puteți să le utilizați în cadrul companiei atunci când vine vorba de asigurarea funcționării neîntrerupte a dispozitivelor electronice:

UPS APC E3SUPS15K3IB2

UPS-ul APC E3SUPS15K3IB2 de 15 kVA și 15 kW este ușor de instalat, ușor de operat și ușor de întreținut. Dispune de caracteristici avansate, specificații competitive și design electric robust. Include filtru de praf. UPS-ul APC deține baterie VRLA cu o autonomie de 25 de minute.

UPS-ul APC E3SUPS10K3IB2 de 10 kVA și 10 kW deține baterie VRLA cu o autonomie de 40 de minute. Filtrele de praf înlocuibile protejează UPS-ul în medii dure.

Vedeți aici toate modelele >

 

 

7 motive pentru care să optați pentru UPS-ul APC:

 1. Are o putere configurabilă de la 1 de la 10 KW până la 4 MW;

 2. UPS-urile APC reduc pierderile de energie cu până la 66% datorită modulului patentat ECOnversion, atingând astfel niveluri de eficiență de până la 99% și economisind mai multă energie decât în modul normal de funcționare. Este ușor de instalat, configurat și utilizat;

 3. Este compatibil cu softul EcoStruxure, soft care asigură monitorizarea și gestionarea de la distanță, prin intermediul smartphone-ului dumneavoastră;

 4. Include serviciu de pornire 5 x 8;

 5. Asigură protecție puternică împotriva mediilor dure, cu specificații electrice robuste;

 6. Se poate personaliza în funcție de nevoile unității dumneavoastră pentru a reduce cheltuielile de capital și a îmbunătăți predictibilitatea costurilor utilităților;

 7. Dispune de design compact, tehnologie de înaltă densitate și arhitectură modulară ce mențin costul total de proprietate scăzut și eficiența operațională la cele mai înalte niveluri;

Industrii în care pot fi utilizate UPS-urile APC Trifazate:

 • Telecomunicație
 • Producție
 • Sănătate
 • Transport
 • Clădiri comerciale

De reținut: UPS-urile au un timp limitat de funcționare (minute/ore), datorită bateriilor electrice (acumulatori) utilizate pe timpul întreruperii rețelei de energie electrică. Pentru întreruperi de durată mare se pot utiliza în asociere cu generatoarele de curent. Mai multe detalii despre generatoarele de curent vedeți aici.

Vă oferim CONSULTANȚĂ GRATUITĂ în alegerea soluției potrivite, în funcție de necesitățile business-ului dumneavoastră. Contactați-ne la 0728 269 439 sau scrieți-ne pe comenzi@qmart.ro.

 

Cuvinte cheie: ups apc, easy ups apc, ups, E3SUPS15K3IB2, E3SUPS10K3IB2, ups industrial, ups industrial pret, easy ups 3s 20 kva, schneider easy ups 3s, easy ups 3s, easy ups 3s 15kva, easy ups 3s 10kva.