Cei peste 20 ani de experienta si cele peste 250 de audituri energetice efectuate de echipa noastra pentru companii precum OMV PETROM, CONTINENTAL POWERTRAIN ROMANIA, SCANDIA FOOD, CHIPITA ROMANIA, DR. OETKER ROMANIA valideaza expertiza noastra tehnica in solutii si masuri de eficienta energetica.
Realizam studii tehnice de solutii pentru:
- implementarea actionarilor cu turatie variabila
- dimensionarea bateriilor de compensare
- implementarea sistemelor de monitorizare centralizata a consumurilor
- dimensionarea corecta a echipamentelor (generatoare, UPS-uri etc.)
- modificarea / extinderea instalatiilor existente
- determinarea puterii minime tehnologice si puterii minime de avarie
In baza masuratorilor si analizelor pe care echipa noastra le realizeaza, va oferim minimum doua solutii de eficienta energetica cu toate detaliile tehnico-economice necesare implementarii solutiilor recomandate.
Studiul va ofera:
- o imagine globala si clara asupra eficientei energetice pentru procesele interne ale companiei dumneavoastra
- o „radiografie” a instalatiilor energetice in care vedeti exact zonele unde se poate interveni
- minimum doua solutii de eficienta energetica
- calculele si datele tehnice necesare implementarii solutiilor propuse
- bugetul necesar pentru investitie
- perioada de recuperare a investitiei si economiile previzionate
Firme de consultanta partenere
DAL Consulting – companie de consultanta in managementul afacerilor cu experienta de peste 14 ani. Printre clientii DAL Consulting se numara: Tehnosteel LBR, Tehnoterm, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Simpromet Iasi, Universitatea Tehnica “Ghe. Asachi” Iasi, Hydramold, Sophia 2004.
_________________
Daca reprezentati o firma de consultanta si doriti sa va fim partener in realizarea studiului tehnic ca parte componenta a studiului de fezabilitate ce il efectuati pentru clientii dumneavoastra, va rugam sa ne trasmiteti un e-mail la adresa comenzi@qmart.ro.
Portofoliu
Studiu de solutie pentru eficientizarea energetica a gospodariilor de apa recirculata
S.C. AZOMURES S.A., cel mai mare producator de ingrasaminte chimice din Europa Centrala si de Est, a investit in ultimii ani sute de milioane de euro in retehnologizarea echipamentelor din cadrul fabricii.
Pentru implementarea unei solutii de eficientizare energetica a gospodariilor de pompare a apei recirculate din cadrul sectiilor de productie, compania a apelat la echipa noastra pentru realizarea unui studiu de solutie. Pentru a stabili punctele din instalatie unde era necesara interventia am realizat o serie de masuratori, iar in urma analizei am propus inlocuirea unei electropompe alimentata pe medie tensiune, de pe fiecare recirculara in parte, cu o pompa noua actionata de un motor de eficienta IE3, alimentat pe joasa tensiune si controlat de un convertizor de frecventa.
Solutia recomandata de echipa noastra, una din cele patru propuse pentru fiecare recirculara analizata in studiu, duce la sporirea sigurantei in functionare, reglajul fin al necesarului de apa, recuperarea investitiei intr-o perioada de 3-5 ani si o economie importanta de energie.
Studiu de solutie pentru cresterea eficientei energetice a sistemului de producere, transport si consum a aerului comprimat
Pentru S.C. CRH CIMENT ROMANIA S.A. – uzina Medgidia am realizat un studiu de solutie in vederea cresterii eficientei energetice a sistemului de producere, transport si consum a aerului comprimat prin implementarea unui sistem de monitorizare si contorizare a consumului de energie electrica a compresoarelor si a debitelor de aer comprimat.
In functie de solutia aleasa din solutiile prezentate in studiu se vor putea implementa intre 60 si 91 de puncte de masura pe principalii consumatori energetici, cu posibilitatea extinderii retelei si montarea de puncte suplimentare de masura in viitor. In plus fata de solutiile oferite pentru scopul studiului, echipa noastra a propus si solutii de reducere imediata a consumului prin:
- identificarea exacta a instalatiilor cu scapari de aer
- reglarea anumitor parametri
- inlocuirea unor sisteme de producere a aerului comprimat care functionau deficitar cu unele noi, de performante superioare, cu motoare actionate prin convertizoare de frecventa, totalul solutiilor generand economii de energie 1152.5 MWh/an