CENTRE DE DATE PREFABRICATE ALL-IN-ONE NODEQUBE® by Quartz Matrix

The blackbox for your data. Anywhere. Anytime.

NODEQUBE® CENTRU DE DATE PREFABRICAT ALL-IN-ONE

NODEQUBE® oferă infrastructura completă de găzduire, securizare și electroalimentare a echipamentelor IT&C ce deservesc stocarea datelor și a aplicațiilor din companii sau instituții.  NODEQUBE® este centru de date containerizat prefabricat all-in-one proiectat și produs de Quartz Matrix, integrator cu peste 30 de ani de experiență în IT&C, eficiență energetică și sisteme fire&security.

The blackbox for your data.

Anywhere.

Anytime.

 

 • Siguranță, integritate, disponibilitate și accesibilitate a datelor
 • Eficiență financiară – costuri reduse pentru amplasare și gestionare
 • Mobilitate în relocare și extindere
 • Integrare rapidă, fără a afecta activitatea
 • Fiabilitate și siguranță operațională

NODEQUBE® îți oferă libertatea de a-ți stoca și gestiona datele oriunde. Cu un design compact și portabil, centrul de date prefabricat este „blackbox”-ul perfect pentru a-ți asigura accesibilitatea neîngrădită la date, indiferent de locație sau moment.

NODEQUBE® S230

Data Center Prefabricat All-in-One, redundanță N, 8 kW, 2 Rack-uri, 10 ft, UPS-uri monofazate

NODEQUBE® S400

Data Center Prefabricat All-in-One, redundanță N, 8 kW, 2 Rack-uri, 10 ft, UPS-uri trifazate

NODEQUBE® M400

Data Center Prefabricat All-in-One, redundanță N, 18 kW, 4 Rack-uri, 20 ft

Parteneri tehnologici

Siguranță, integritate, disponibilitate și accesibilitate a datelor

NODEQUBE® include toată infrastructura necesară pentru găzduirea serverelor sau a clusterelor de servere care deservesc stocarea datelor sau aplicațiilor, într-un mediu sigur, fiabil și stabil. NODEQUBE® are o redundanță N și este configurat și proiectat pentru a asigura siguranță, fiabilitate și stabilitate:

 • incintă tip container ISO
 • infrastructură IT (rack-uri, PDU-uri – distribuție a energiei la nivel de rack și rând)
 • UPS-uri APC Schneider cu eficiență 97% (nivel de redundanță N)
 • tablou distribuție electrică
 • sistem climatizare Mitsubishi (nivel de redundanță 2N sau 2N+1, în funcție de model)
 • sistem detecție incendiu clasa A
 • sistem automat de stingere a incendiului cu NOVEC în 10 secunde
 • sistem CCTV și control acces
 • QLEAP® – platformă IoT pentru management energetic și monitorizarea parametrilor din incintă.

 

NODEQUBE® este un data center independent și securizat ce asigură un mediu protejat pentru infrastructura de date. Conformitatea cu standardele de securitate și identificarea rapidă a eventualelor incidente sporește securitatea și integritatea datelor.

Eficiență financiară, mobilitate și integrare rapidă

NODEQUBE® este un data center containerizat, cu amprentă redusă la sol, eficient din punctul de vedere al spațiului ocupat și al compartimentării, cu eficiență termică ridicată.

Integrarea NODEQUBE® este rapidă și facilă, nu necesită intervenții asupra clădirilor (schimbări de structură, demolări, schimbări de fațade etc.) și nu afectează activitatea curentă din clădirea în care vă desfășurați activitatea. NODEQUBE® poate fi amplasat pe orice platformă fixă fără a fi necesară autorizație de construcție și amplasament, inclusiv în spații non locative (munți, câmpuri). Datorită gabaritului standard, NODEQUBE® este transportabil în condiții normale de transport, avantajul fiind că poate fi relocat ușor, oferindu-vă independență și eficientizarea costurilor în cazul unei relocări.

Fiabilitate și eficiență operațională

NODEQUBE® este conform cu standardele echipamentelor IT, iar datorită sistemelor din arhitectura sa are o durată de viață de minim 10 ani.

Obțineți eficiență operațională și financiară prin management energetic și monitorizarea parametrilor climatici din incintă. NODEQUBE® are integrată platforma pentru management energetic și monitorizarea parametrilor din incintă – QLEAP® IoT. QLEAP® IoT vă oferă vizibilitate în timp real asupra consumului de energie electrică, a parametrilor climatici din incintă, dar mai ales asupra parametrilor de funcționare a echipamentelor vitale din componența data centerului.  Preveniți astfel eventuale întreruperi accidentale, downtime-uri sau anomalii în funcționarea echipamentelor, eficientizați costurile cu energia electrică și asigurați continuitate operațională.

Conform cu reglementările europene de mediu

NODEQUBE® este aliniat la politicile europene de reducere a CO2 și asigură conformitatea cu actualele reglementări de mediu la nivel european. Nivelul de CO2 emis este cu 1T CO2 mai mic decât cel emis de un data center plasat într-o clădire.

NODEQUBE® – Proiectat și produs de Quartz Matrix

Quartz Matrix este o companie de tehnologie și inginerie, cu o prezență solidă de peste 30 de ani în mediul B2B din România, cu expertiză validată în proiecte majore de infrastructuri mari IT&C, eficiență energetică, securitate la incendiu, securitate electronică, educație digitală. Cu o viziune orientată spre soluții viabile pentru viitor, Quartz Matrix oferă tehnologii de ultimă generație, contribuind la transformarea digitală a companiilor și instituțiilor.

Quartz Matrix investește constant în cercetarea și dezvoltarea de produse de tehnologie avansată, fiind pionieri în IoT și Industry 4.0. Prin parteneriatele solide cu cei mai importanți producători de tehnologie la nivel mondial, completate de autorizările, certificările și competențele sale, Quartz Matrix este un partener de încredere și de lungă durată.

Autorizări Quartz Matrix

 • Atestat ANRE 15754/06.04.2020 de tip C2A pentru executare de linii electrice, aeriene sau subterane, cu tensiuni nominale de 0,4 kV ÷ 20 kV, posturi de transformare cu tensiune nominală superioară de cel mult 20 kV, stații de medie tensiune, precum și partea electrică de medie tensiune a stațiilor de înaltă tensiune
 • Atestat ANRE 15443/17.01.2020 pentru proiectare de instalații electrice exterioare/interioare pentru incinte/construcții civile și industriale, branșamente la tensiuni nominale de 0,4 kV
 • Autorizație IGSU pentru proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor de limitare și stingere a incendiului nr. 0724, 0725/08.03.2011
 • Autorizație IGSU pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor de ventilare pentru evacuarea fumului și gazelor fierbinți, cu excepția celor de tip natural-organizat nr. 4611/02.02.2015
 • Autorizație IGSU pentru instalarea și întreținerea sistemelor și instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu nr. 2240/22.05.2012
 • Certificat AGFR nr. 1682/03.07.2020 pentru instalare, întreținere și verificare echipamente staționare de refrigerare și climatizare