Fortinet Security Fabric

Securitate avansată pentru sistemele industriale de comandă și control

9 din 10 organizații din mediul industrial au experimentat cel puțin o intruziune în rețeaua industrială de comunicații în ultimul an

Rețelele industriale de tehnologie operațională (OT - Operational Technology) reprezintă fundația sistemelor de control industrial (ICS – Industrial Control Systems) care comandă și monitorizează echipamentele și utilajele din domenii variate:

factory (2)

Industria prelucrătoare

wind-energy

Energie și utilități

airport

Transporturi și mobilitate

oil-pump

Exploatarea și procesarea petrolului și gazelor

Tradițional, rețelele IT și OT au fost rețele individuale, cu funcții diferite

Acum, rețelele OT și IT sunt integrate pentru a beneficia de avantajele oferite de noile tehnologii: inteligența artificială, cloud și IoT.

Rezultatul este o suprafață digitală de atac mult mai extinsă și un risc mai mare din punct de vedere al securității cibernetice.

Fortinet securizează rețelele OT împotriva amenințărilor cibernetice avansate

Soluțiile Fortinet sunt concepute pentru a permite organizațiilor să securizeze rețelele de tehnologie operațională (OT) și sistemele de control industrial (ICS) în timp ce îndeplinesc cerințele de disponibilitate permanentă a acestor medii. Soluțiile Fortinet includ funcții de automatizare a securității și tehnologii de detectare și remediere a amenințărilor din rețelele OT.

Pachete Fortinet pentru mediul industrial

Pachet FortiGate Rugged 35D + 24/7 FortiCare + FortiGuard Enterprise Protection

66.426,99 lei145.672,66 lei (TVA inclus)
Selectează opțiunile

Pachet FortiGate Rugged 60F-3G4G + 24/7 FortiCare + FortiGuard Enterprise Protection

55.839,56 lei122.458,14 lei (TVA inclus)
Selectează opțiunile

Pachet FortiGate Rugged 60F + 24/7 FortiCare + FortiGuard Enterprise Protection

39.549,65 lei86.731,96 lei (TVA inclus)
Selectează opțiunile

Pachet FortiGate Rugged 30D + 24/7 FortiCare + FortiGuard Enterprise Protection

6.072,57 lei42.388,99 lei (TVA inclus)
Selectează opțiunile

FortiGate-60F, Unified Threat Protection (UTP) (IPS, Advanced Malware Protection, Application Control, URL, DNS & Video Filtering, Antispam Service, and FortiCare Premium)

8.925,00 lei15.787,73 lei (TVA inclus)
Selectează opțiunile

Află mai multe despre serviciile de securitate cibernetică furnizate de echipa de specialiști certificați Norsit.

Răspunsul automatizat împotriva amenințărilor maximizează disponibilitatea OT

FortiAnalyzer colectează automat date din rețeaua OT și aplică analize cu ajutorul machine-learning pentru a identifica potențialele amenințări.

FortiSIEM realizează managementul evenimentelor și oferă vizibilitate completă asupra stării curente a infrastructurii de rețea.

FortiSOAR asigură configurația, coordonarea și gestionarea automată a securității pentru automatizarea proceselor de răspuns la incidente, cu minim impact asupra operațiunilor.

FortiEDR gestionează amenințările asupra endpointurilor și le izolează pentru ca sistemele să funcționeze în continuare fără să pună restul rețelei în pericol.

Automatizarea permite detectarea și remedierea rapidă a amenințărilor, maximizând disponibilitatea sistemelor OT.

Tehnologiile avansate capturează amenințările avansate

FortiSandbox emulează sisteme frecvent întâlnite în mediile OT ca să poată testa obiecte suspecte în carantină pentru analiza malware-urilor specifice OT.

FortiDeceptor emulează sisteme de control OT pentru a crea o diversiune în care sunt atrași atacatorii pentru a extrage informații despre operațiunile și instrumentele de atac.

Mișcările laterale în rețelele OT sunt prevenite

FortiGate, firewall-urile de generație următoare (NGFWs), pot fi implementate în rețeaua OT pentru a crea segmentare internă pe baza a peste 50 de protocoale OT care detectează traficul OT anormal sau rău intenționat și previn răspândirea unei amenințări dintr-un segment în toată rețeaua.

FortiNAC este soluția de control al accesului care monitorizează permanent rețeaua, identificând automat toate dispozitivele conectate și încercările de conectare la rețeaua OT și le testează conformitatea cu politicile de securitate ale organizației.

FortiAuthenticator securizează mișcarea laterală a utilizatorilor și dispozitivelor prin autentificare în mai mulți pași și aplicarea controalelor de acces bazate pe roluri.

Segmentarea este o practică fundamentală pentru securizarea OT, așa cum este descris de standardul de securitate ISA / IEC-62443 (fost ISA-99).

Inteligență de detecție pentru amenințările OT specifice

FortiGuard Labs furnizează automat informații în timp real despre amenințări specifice OT direct soluțiilor Fortinet prin intermediul Fortinet Security Fabric și permite NGFW-urilor FortiGate să facă patching virtual pentru sistemele OT împotriva vulnerabilităților descoperite

FortiAnalyzer colectează automat date din rețeaua OT și aplică analize cu ajutorul machine-learning pentru a identifica potențialele amenințări.

FortiTester oferă teste automate împotriva cadrului ATT&CK MITRE pentru a simula comportamentul post-compromis al unui atacator cibernetic asupra rețelei.

Fortinet Fabric-Ready Partner Program este un ecosistem de securitate și furnizori de soluții pentru rețea a căror soluții sunt integrate în Fortinet Security Fabric.

Soluțiile Fortinet se adaptează cu ușurință la protocoalele rețelelor OT, identificând comenzile anormale sau rău intenționate trimise către dispozitivele OT.

Fortinet Security Fabric

Contactează specialistul Quartz Matrix în soluții Fortinet pentru a configura împreună cea mai potrivită soluție de securitate pentru rețeaua OT.