Serviciul de dezvoltare aplicatii software personalizate permite companiilor beneficiare sa introduca instrumente de inalta eficienta in activitatea lor. Aplicatiile sunt create pentru nevoile specifice ale companiei. Acestea permit utilizarea intr-un mod simplu si eficient de catre salariati, aducand beneficii financiare si cresteri de productivitate.
Colaborarea inca din primele faze de structurare a aplicatiilor cu reprezentantii beneficiarului, permite reducerea timpului si costurilor de dezvoltare si punere in lucru a software-ului.
Etapele care sunt parcurse pentru serviciul de dezvoltare aplicatii software personalizate sunt parte a unui ciclu procedural, structurat, construit pe cerintele beneficiarului:
- stabilirea cerintelor cheie ale aplicatiei si analiza lor impreuna cu beneficiarul
- redactarea caietului de specificatii, a planului de proiect pentru dezvoltare software, estimarea bugetara (aceste date sunt negociate si convenite cu beneficiarul)
- stabilirea arhitecturii tehnologice a aplicatiei, a structurilor de interfata (cu operatorul uman, sistemul de operare, alte aplicatii, periferice), selectia competentelor necesare derularii proiectului
- dezvoltarea propriu-zisa a modulelor, testarea si integrarea, teste functionale si de performanta
- instalarea si training-ul beneficiarilor, testele finale de acceptare
- suportul tehnic post-implementare, managementul corectiilor, adaugirilor si completarilor
- suportul beneficiarului prin servicii cu nivel agreat de client, in functie de necesitatile sale concrete
Se pot dezvolta aplicatii cu tehnologii de comunicatie LAN (Ethernet), GPRS, RS232 sau RS485, wireless (802.11 sau ZigBee). Pe baza acestui ciclu, competentele echipei de dezvoltare software sunt puse in relatie directa cu obiectivele beneficiarului. Astfel, se optimizeaza costurile si se eficientizeaza activitatea. Aplicatiile dezvoltate sunt pe platforme Microsoft (.NET si ASP), OpenSource sau SCADA. Alegerea optima a tehnologiilor este realizata pe baza analizei cerintelor si a tipului de instalare (pe infrastructura client, in cloud, la un tert). Bazele de date utilizate sunt Microsoft SQL sau MySQL.
Se pot dezvolta aplicatii pe platforme Embedded Microchip (PIC) sau ARM.
Aplicatiile acopera zone extinse de automatizare si eficientizare activitati si procese, dupa cum urmeaza:
- aplicatii de monitorizare procese, telecitire echipamente/marimi/contoare, interfatare cu baze de date si interfete om-masina
- aplicatii software pentru automatizarea activitatilor din companii (urmarire consumuri clienti, urmarire contracte clienti, urmarire lucrari si documentatii de avizare etc.)
- aplicatii de culegere date distribuite (nivel local/zonal/national) prin sisteme de comunicatii de diverse tehnologii (fir/fibra/wireless) cu baze de date si interfete web de vizualizare
- aplicatii web cu baze de date inglobate pe tehnologii Open Source sau Microsoft si interfata pe dispozitive mobile (laptop, tableta, smartphone)