Îmbarcați-vă în sistemul de teleportare Quartz Matrix și să plecăm în aventura virtuală!

Bun venit în călătoria virtuală de Crăciun!

Cunoașteți lumea. Distrați-vă.

Pentru o experiență inedită și senzații autentice, recomandăm folosirea ochelarilor VR pentru anumite destinații.

Așezați-vă confortabil, alegeți destinația unde doriți să poposiți prima dată și porniți în aventură! Fiecare loc ascunde povești și priveliști uimitoare, pe care merită să le explorați. Milioane de turiști vizitează aceste atracții în fiecare an, iar anul acesta vă numărați printre ei. Descoperiți pe rând fiecare destinație din călătoria virtuală de Crăciun și bucurați-vă de o experiență inedită, oferită cu drag de Quartz Matrix.

Să înceapă aventura!

Turnul Eiffel

Paris

Pentru iluminarea Turnului Eiffel noaptea, sunt folosite 20.000 de becuri.

Marele Zid Chinezesc

China

Contrar legendelor urbane, Marele Zid Chinezesc nu poate fi văzut din spațiu cu ochiul liber.

Muzeul Louvre

Paris

Ar dura 100 de zile non stop să vezi fiecare operă de artă din Muzeul Louvre, dacă ai petrece 30 de secunde la fiecare.

National Gallery

Londra

Galeria Națională a Londrei găzduiește singura pictură a lui Leonardo Da Vinci din afara Europei continentale, Ginevra de’Benci.

Palatul Buckingham

Paris

Palatul are tot ce trebuie pentru a funcționa ca un oraș autosuficient, inclusiv un oficiu poștal, cinematograf, secție de poliție și clinică.

Aurora Boreală

Suedia

Numele de Aurora Boreală a fost dat de Galileo Galilei și este compus din două cuvinte provenite din latină: aurorae, care înseamnă zori și boreas, vânt nordic.

Plimbare cu sania trasă de câini

Suedia

Fiecare echipă de sanie are unul sau doi câini lideri, care sunt rapizi, inteligenți și stabilesc ritmul pentru restul echipei. În spatele lor se află câinii pivot, care ajută la controlul direcției saniei.

Domul Santa Maria del Fiore

Florența

Cupola catedralei din Florența are o înălțime de 10 etaje și cântărește peste 40.000 de tone. În ciuda vechimii sale, este încă cel mai mare dom din cărămidă din lume.

Parcul acvatic SeaWorld Orlando

Florida, SUA

Mako este cel mai rapid, cel mai înalt și cel mai lung roller coaster din Orlando. Traseul are o lungime de aproape un kilometru, atinge viteze de 117 kilometri pe oră și atinge înălțimi maxime de 60 de metri.

Rijksmuseum

Amsterdam

Rijksmuseum este singurul muzeu din lume prin care trece un drum. Până în 1931, drumul a fost deschis pentru toate autovehiculele. Ulterior, a fost închis având în vedere starea clădirii și protejarea exponatelor. Cu toate acestea, drumul este încă deschis pentru biciclete.

Muzeul Guggenheim

New York, SUA

Deși spațiul spiralat din clădire este maiestuos și clădirea în sine este monumentală, nu a fost un succes perfect din punct de vedere funcțional. Picturile erau foarte dificil de afișat din cauza concavității structurii pereților.

Muzeul Van Gogh

Amsterdam

În cei 10 ani de carieră artistică, Van Gogh a creat în jur de 2100 opere de artă, dintre care în jur de 860 de picturi în ulei. Majoritatea lucrărilor sunt realizate în ultimii doi ani de viață.

Muzeele Vaticanului

Vatican

Tavanul Capelei Sixtine este una dintre cele mai faimoase fresce din lume. Totuși, când Michelangelo a fost însărcinat cu această lucrare, nu a fost deloc mulțumit, deoarece principala sa profesie artistică era sculptura.

Acvariul Național din Baltimore

SUA

La expoziția „Living Seashore” a acvariului, poți vizualiza și chiar atinge mai mult de 150 de creaturi marine din Atlantic, cum ar fi o pisică de mare sau o meduză.

Colosseumul din Roma

Italia

Colosseumul din Roma, cel mai mare amfiteatru din lume, a fost lovit de multe dezastre de-a lungul timpului, însă două cutremure mari (847 d.Hr. și 1231 d.Hr ) au provocat pagubele majore pe care vizitatorii le văd astăzi.

Machu Picchu

Peru

Fără animale, instrumente de fier sau roți, fiecare piatră a fost tăiată atât de precis, încât nu a fost nevoie de mortar pentru a menține pereții în picioare.

Universal Studios Hollywood

SUA

Este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume și a evoluat considerabil de când și-a deschis porțile pentru public. A fost creat inițial pentru a oferi tururi ale adevăratelor platouri de filmare Universal Studios.

Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro

Brazilia

Din cauza poziției statuii în vârful muntelui, este predispusă la fulgere și este lovită de aproximativ trei până la șase ori pe an. Înainte de Cupa Mondială FIFA din 2014, un fulger a lovit-o și a rupt unul dintre degetele mari ale statuii.

British Museum

Londra

În noiembrie 2015, Muzeul a doborât un record modern. Cartografiat și prezentat digital, Muzeul a devenit cel mai mare spațiu interior de pe Google Street View.

Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington DC

USA

Muzeul Național de Istorie Naturală găzduiește cel mai popular diamant din întreaga lume, „Diamantul Hope”. Această bijuterie de 45,52 karate este a doua cea mai vizitată operă de artă după legendara Mona Lisa.

Teatrul și muzeul Dalí

Spania

Deschis în 1974, muzeul a fost proiectat de Dalí însuși, care dorea ca spațiul să recreeze experiența intrării într-una dintre lucrările sale.

Acropola din Atena

Grecia

Thomas Bruce, al VII-lea conte de Elgin, a îndepărtat mai multe sculpturi (acum cunoscute sub numele de Marmurile Partenonului) din Partenon din 1800 până în 1803. Sculpturile au fost ulterior vândute la British Museum din Londra. Guvernul grec a încercat ca sculpturile să fie returnate în Grecia.

O călătorie pe Marte oferită de NASA

Sistemul nostru solar

Marte găzduiește cel mai înalt munte din sistemul solar. Olympus Mons, un vulcan scut, are 21 km înălțime și 600 km în diametru. În ciuda faptului că s-a format de-a lungul a miliarde de ani, urmele de lavă vulcanică sunt atât de recente, că mulți oameni de știință cred că ar putea fi încă activ.

Muzeul Picasso

Barcelona

Se estimează că în cei 91 de ani de viață, Pablo Picasso a produs peste 13.500 de tablouri și desene, 100.000 de printuri și gravuri, 34.000 de ilustrații de cărți și 300 de sculpturi și ceramică.

Bahamas

SUA

Dean's Blue Hole, gaura albastră situată în Bahamas, într-un golf din vestul orașului Clarence, pe Long Island, este al doilea cel mai adânc loc din lume, după Gaura Dragonului din Marea Chinei de Sud, cu o adâncime de 202 metri

Monumentul funerar al Reginei Meresankh a III-a

Egipt

Este izbitor cât de bine au fost păstrate culorile din această mastaba, marcând aceasta drept una dintre cele mai vibrante morminte decorate vreodată la Giza.

Petra

Iordania

Petra mai este numită „Orașul trandafirilor” datorită culorii rocilor sale, care iau o nuanță roșu-roz la apus și răsărit.